Op elke installatie voor batterijopslag, al of niet met zonnepanelen, grote kortingen tot einde 2021!

Hier bij "UWTHUISBATTERIJ" kijken we altijd vooruit naar ideeën en technologieën die ons kunnen helpen problemen voor onze klanten op te lossen. Een van die technologieën is batterij-energieopslag.

Batterij-energieopslagsystemen stellen ons in staat om problemen op te lossen die we voorheen niet konden oplossen. Bijvoorbeeld door hoge energiekosten van de energierekening van een bedrijf en/of particulier te elimineren of door een betrouwbare back-up van noodstroom te bieden.

Dit artikel is het eerste in een serie waarin wordt besproken wat batterij-energieopslag is, hoe het werkt en hoe het u kan helpen in uw huis of bedrijf.

Batterij Basisbegrippen

 

Stap 1:
LADEN
Bij daglicht wordt het batterijopslagsysteem opgeladen door schone elektriciteit die wordt opgewekt door zonne-energie. Of gedurende 24 uur wanneer er gebruik gemaakt wordt van windenergie. Je kan ook uw batterij laden bij slecht weer als je geen zon of wind hebt door deze ‘s nachts op te laden aan het gunstige nachttarief.

Stap 2:
OPTIMALISEREN
Intelligente batterijsoftware gebruikt algoritmen om de productie van zonne-energie en/of windenergie, de gebruiksgeschiedenis, de nutssnelheidsstructuren en weerpatronen te coördineren om te optimaliseren wanneer de opgeslagen energie wordt gebruikt.

 

Stap 3:
ONTLADEN
Energie wordt ontladen uit het batterijopslagsysteem in tijden van hoog gebruik, waardoor dure vraagkosten worden verminderd of geëlimineerd. Of je neemt gewoon alle energie die je nodig hebt van je thuisbatterij. Dit afhankelijk van de capaciteit van je thuisbatterij.

Het idee om zonnepanelen en batterijen te combineren is niet nieuw. Vroege zonnepioniers verbonden vaak een reeks marine deep cycle-batterijen met hun zonnepanelen. Voordat de nettometing wijdverspreid was, was dit de enige manier om opgeslagen zonne-energie 's nachts te gebruiken. Moderne batterij-energieopslagsystemen zijn qua concept vergelijkbaar, maar veel geavanceerder en krachtiger. Als die oude batterijarrays als flip-telefoons waren, dan zijn moderne batterij-energieopslagsystemen als de nieuwste smartphone - ze hebben dezelfde primaire functie, maar al het andere is een wereld apart.

Moderne batterij-energieopslagsystemen omvatten meestal een ingebouwde omvormer en geautomatiseerde besturingssystemen. Dit betekent dat het alles-in-één, kant-en-klare systemen zijn die eenvoudig te installeren zijn, grotendeels onderhoudsvrij en geen inspanning of expertise van de eigenaar vereisen. Ze zijn ook weerbestendig en veilig voor mensen en huisdieren.

Toepassingen – Wat energieopslag kan doen

 

Batterij-energieopslagsystemen hebben een breed scala aan toepassingen. Commerciële toepassingen zijn onder andere piek scheren, load shifting, nood back-up en verschillende grid services. Residentiële toepassingen omvatten zelfverbruik, off-grid huizen en noodback-up.

 

Commerciële batterij-energieopslagtoepassingen

 

PEAK SHAVING - In een commerciële omgeving is piek scheren de belangrijkste toepassing van energieopslag. Voor bedrijven die op aanvraag nutstarieven in rekening brengen, kan tussen 30% en 70% van de energierekening bestaan uit vraagkosten. Zonnepanelen alleen zijn niet altijd een voldoende oplossing voor deze bedrijven. Batterij-energieopslagsystemen kunnen echter garanderen dat er tijdens piekmomenten geen stroom boven een vooraf bepaalde drempel van het net wordt getrokken. We zullen meer praten over hoe zonne-energie + opslag vraagkosten kan elimineren en een commerciële energierekening tot bijna nul kan verlagen in een aankomend artikel.

 

LOAD SHIFTING - Batterij-energieopslagsystemen stellen bedrijven in staat om het energieverbruik te verschuiven door batterijen op te laden met zonne-energie of wanneer elektriciteit het goedkoopst is en batterijen te ontladen wanneer het duurder is. 

 

NOODBACK-UP - Net als de ononderbreekbare voeding (UPS) onder uw bureau of in uw serverruimte, kunnen batterij-energieopslagsystemen de werking tijdens stroomuitval draaiende houden.

 

MICROGRIDS — Energieopslag biedt de mogelijkheid om microgrids te bouwen in combinatie met hernieuwbare energie. De schaalbaarheid en turnkey eenvoud van batterij-energieopslag maken deze systemen economisch levensvatbaar. Eilandbare microgrids kunnen worden gebruikt in bepaalde grote commerciële faciliteiten - of zelfs hele gemeenschappen. Het Amerikaanse Samoa-eiland Ta'u, dat overstapte van dieselopwekking naar zonne-energie + opslag, is een goed voorbeeld van deze toepassing.

 

HERNIEUWBARE INTEGRATIE — Energieopslag kan de productie van hernieuwbare energieopwekkingsbronnen soepel laten verlopen. Zonne-energie produceert cyclisch - dag versus nacht, zomer versus winter. Met energieopslag kan de productie van zonne-energie de consistentie van fossiele energiebronnen nabootsen.

 

GRID SERVICES — Voor klanten op nutsschaal kan batterij-energieopslag een groot aantal waardevolle toepassingen bieden, waaronder reservecapaciteit, frequentieregeling en spanningsregeling voor het net.

 

Residentiële batterij-energieopslagtoepassingen

 

Hier zijn de mogelijkheden hetzelfde eigenlijk als bij industrieel gebruik.

ZELFVERBRUIK VAN ZONNE-ENERGIE — Voor huiseigenaren is zelfverbruik van zonne-energie de belangrijkste toepassing van energieopslagsystemen. Met energieopslag kunnen huiseigenaren overdag overtollige energie opslaan die door zonnepanelen wordt geproduceerd en 's nachts gebruiken. Je kan natuurlijk ook overdag uw zonne-energie die in de batterijen opgeslagen werd gebruiken of enkel tussen bepaalde uren enz. Eindeloos zijn de mogelijkheden.

 

OFF GRID — Batterijen zijn nodig voor een off-grid huis op zonne-energie. Moderne batterij-energieopslagsystemen overtreffen veel meer dan de mogelijkheden van de marine loodzuurbatterijen die in de afgelopen decennia door baanbrekende zonne-DIY’ers werden gebruikt. Moderne systemen zijn eenvoudiger te installeren, eenvoudiger te configureren, schaalbaarder, veel goedkoper per kWh opslag en veel veiliger.

 

NOODBACK-UP - Batterij-energieopslag biedt de gemoedsrust die gepaard gaat met het inschakelen van de stroom tijdens een storing. Energieopslag werkt met of zonder zonne-energie en is een veilig en naadloos alternatief voor kleine generatoren, die een van de belangrijkste bijdragen zijn aan koolmonoxidevergiftiging in tal van landen.

 

Technologie – Wat zit er in

 

Elke energieopslageenheid bevat verschillende componenten: een of meer batterijmodules, ingebouwde sensoren, besturingscomponenten en een omvormer. In gelijkstroom gekoppelde eenheden wordt een aparte omvormer gebruikt. In ac gekoppelde eenheden, is de omvormer geïntegreerd in het systeem. Deze componenten maken energieopslagsystemen meer dan alleen batterijen.

Meerdere, verwisselbare batterijmodules voorkomen dat een volledige energieopslageenheid uitvalt als één batterijmodule uitvalt. De module kan worden verwisseld voor een andere zonder downtime.

Sensoren zorgen voor een veilige werking en maken monitoring op afstand mogelijk. Ingebouwde sensoren helpen bij het handhaven van de juiste bedrijfstemperaturen, letten op het uitvallen van de batterijmodule en rapporteren gebruiksgegevens aan u en uw energiebedrijf.

Controlecomponenten betekenen dat energieopslagsystemen kunnen worden ingesteld, zoadat ze  hun beoogde taak kunnen uit voeren zonder voortdurende tussenkomst van de gebruiker. Batterijen kunnen bijvoorbeeld worden geconfigureerd om automatisch op te laden wanneer energie het goedkoopst is en automatisch te ontladen wanneer het duurst is, of ze kunnen worden geconfigureerd om eenvoudig energie op te slaan in geval van een stroomstoring.

Geïntegreerde omvormers maken de installatie eenvoudig en goedkoop. Hoewel dc-gekoppelde batterijopslagsystemen met afzonderlijke omvormers goedkoop, efficiënt en goed kunnen zijn voor off-grid huizen, bieden ze veel minder flexibiliteit dan AC-gekoppelde eenheden met geïntegreerde omvormers. AC-gekoppelde eenheden, zoals onderandereTesla's Powerwall 2 of "UWTHUISBATTERIJ", hebben meer mogelijkheden, werken zonder zonnepanelen en zijn gemakkelijker te installeren. Moderne systemen worden eenvoudig aangesloten op een bestaand elektriciteitsnetwerk.

De beste energieopslagsystemen in zijn klasse hebben – net als de systemen die we aanbieden – nog een paar belangrijke componenten: ingebouwde koelsystemen, weerbestendige constructie en schaalbare architectuur.

Ingebouwde koeling zorgt voor optimale prestaties. Weerbestendige constructie betekent dat energieopslagsystemen buiten kunnen worden gemonteerd zonder de extra kosten van beschermende structuren. Schaalbare architectuur betekent dat meerdere energieopslageenheden kunnen worden gekoppeld om een groter systeem te vormen. Extra eenheden kunnen altijd later worden toegevoegd.

Samen maken al deze componenten batterij-energieopslagsystemen veilig, schaalbaar en kosteneffectief.

 

UW Kans met “UWTHUISBATTERIJ” = Onze energietoekomst transformeren

 

Wij geloven dat batterij-energieopslagsystemen de manier waarop we met energie omgaan radicaal zullen veranderen. Ze maken van zonne-energie een no-brainer voor veel meer huizen en bedrijven, brengen meer onafhankelijkheid van traditionele nutsvoorzieningen en openen de deur naar een grote diversiteit aan energieopties.

 

Veelgestelde vragen over batterij-energieopslag

 

Werkt batterij-energieopslag zonder zonne-energie?

 

Ja. U hebt geen zonnepaneel nodig om te profiteren van veel van de voordelen die deze systemen bieden. Piek scheren, load shifting en noodback-up zijn voorbeelden van toepassingen die prima werken zonder een zonnepaneel. Natuurlijk is zonne-energie nodig voor off-grid huizen, zonne-energie zelfverbruik en hernieuwbare energie microgrids.

 

Is batterij-energieopslag veilig?

 

Ja. Moderne batterij-energieopslagsystemen zijn ongelooflijk veilig. Ze zijn geaccrediteerd volgens internationale veiligheidsnormen en zullen veilig werken, zelfs in extreme omstandigheden. In tegenstelling tot oude overstroomde loodzuurbatterijen ventileren deze batterijen geen explosieve waterstof in de lucht. Ze zijn ontworpen om waterbestendig, stofdicht en tolerant te zijn voor een breed scala aan temperaturen. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gemonteerd. Er zijn geen blootgestelde draden of hete ventilatieopeningen. Ze zijn aanraakveilig en huisdier- en kindvriendelijk.

Wist je dat we ook elektrische fietsen maken en bestaande fietsen elektrisch maken. Neem een kijkje op www.top-ebike.eu

Vul hieronder uw gegevens in en wat U juist zoekt als info en wij nemen ten spoedigste contact op met U